Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Ταπητουργείο Χειροποίητων χαλιών στην Κομοτηνή

02/23/2023
από ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ
Ταπητουργείο Χειροποίητων χαλιών στην Κομοτηνή  | Χαλιά ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ 4 Γενιές

Εδώ και αρκετό καιρό, έχει αρχίσει η επαναλειτουργία του παραδοσιακού ταπητουργείου μας στο χώρο του καταστήματός μας, μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας. 

Το εργαστήρι, λειτουργεί κατόπιν ζήτησης για επίδειξη σε ομάδες  άνω των πέντε ατόμων ή και σε σχολεία για τους μικρούς μαθητές.

Η παραδοσιακή ενασχόληση με τον αργαλειό, είναι πλέον στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να παρακολουθήσει ή και να μάθει την ύφανση ενός χειροποίητου χαλιού, από τον πρώτο κόμπο μέχρι τον τελευταίο. Τα κουβάρια, ο αργαλειός και τα εργαλεία του συνθέτουν μια μοναδική εικόνα που παραπέμπουν σε μνήμες ξεχασμένες, σε καιρούς αλλοτινούς όταν όλα ήταν πιο αγνά και ανθρώπινα και τον κύριο λόγο είχε το μεράκι του ανθρώπου και όχι η απρόσωπη δουλειά μιας μηχανής. Επισκεφθείτε μας να ταξιδέψουμε μαζί στην παράδοση και στις μνήμες της ψυχής. Ελάτε να γράψουμε μαζί ένα παραμύθι μέσα στο σχέδιο και τα χρώματα ενός χειροποίητου χαλιού.