Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Φροντίζω το χαλί μου και το αποθηκεύω σε υφασμάτινη θήκη

03/08/2023
από TEAM IOAKEIMIDIS
 Φροντίζω το χαλί μου και το αποθηκεύω σε υφασμάτινη θήκη  | Χαλιά ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ 4 Γενιές

Ήρθε η Άνοιξη και σιγά σιγά μπαίνουμε σε ρυθμούς ανανέωσης του σπιτιού μας. Μαζεύουμε τα χαλιά μας και μετά τον καθαρισμό τους και εφόσον στεγνώσουν ολοκληρωτικά, τότε τα τοποθετούμε σε ειδικές υφασμάτινες θήκες χαλιών για να τα αποθηκεύσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Άν τα δίνετε στο ταπητοκαθαριστήριο ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ για καθάρισμό ή σε κάποιο άλλο, σας επιστρέφονται σε πλαστική διάτριτη για να αναπνέει συσκευασία, που ενδείκνυται για προσωρινή φύλαξη.

Άν όμως δεν τα στρώσετε τον φετινό χειμώνα είναι σημαντικό να προμηθευτείτε τις υφασμάτινες θήκες μας ειδικές για χαλιά και να τα αποθηκεύσετε σε χώρο όπου δεν υπάρχει υγρασία και αν γίνεται σε οριζόντια θέση (ξαπλωμένα, ίσως κάτω από κάποιο κρεβάτι).

Πώς να διαλέξετε θήκη; 

Για παράδειγμα ένα χαλί με διάσταση 2x2,50 θα τυλιχτεί και θα γίνει ρολό μήκους  2m ,άρα θα χρειαστεί θήκη για χαλιά φάρδους από 1,76 μ μέχρι και 2,05 μ

Διαθέτουμε θήκες χαλιών για όλα τα φάρδη χαλιών.

Άν τα χαλιά σας είναι από φυσικά υλικά όπως γιούτα, μετάξι, μαλλί, βαμβάκι είναι απαραίτητη η προσθήκη καμφοράς  πριν το τύλιγμα, ώστε να αποφύγετε την εμφάνιση σκόρου και μετά η εισαγωγή τους στην υφασματινη θήκη μας.

Για περισσότερες συμβουλές για το χειροποίητο χαλί σας και τους διάφορους λεκέδες δείτε εδώ.

Για περισσότερες συμβουλές για τον καθαρισμό του χαλιού σας από γιούτα δείτε εδώ.