Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Βιο-Καθαρισμός Χαλιών

Ο οίκος Ιωακειμίδη εξειδικεύεται στον επαγγελματικό βιο-καθαρισμό χαλιών και μοκετών. Τα σωματίδια που κατακάθονται στο εσωτερικό του χαλιού μετά από μακροχρόνια χρήση, συνήθως δεν απομακρύνονται με ένα 

απλό τίναγμα και έχουν κυρίως την μορφή χώματος, άμμου και χνουδιού. Πολλοί παθογόνοι μικροοργανισμοί  επίσης ,όπως μικρόβια, μύκητες και βακτηρίδια, είναι εκεί. Πρέπει να απομακρυνθούν.

Τέλος, με τον βιο-καθαρισμό του χαλιού έχουμε, πιο γρήγορη και οικονομική απομάκρυνση των ρύπων, σε σύγκριση με το συμβατικό πλύσιμο και στέγνωμα, όπου απαιτείται περισσότερη ενέργεια και η χρήση χημικών απορρυπαντικών μαζί με  σπατάλη νερού.

 

«Ξεσκονίζοντας» το χαλί

Η διαδικασία ξεκινάει με τίναγμα του χαλιού από την πίσω πλευρά με την εξειδικευμένη σκούπα KIRBY Sentria ΙΙ. Στη συνέχεια, απορροφάται η σκόνη που έχει έρθει στην επιφάνεια του πέλους του χαλιού. Με τριπλή ενέργεια δηλαδή δόνηση, στροβιλισμό  και αναρρόφηση παγιδεύει τα σωματίδια της σκόνης και τα εγκλωβίζει στην ειδικής τεχνολογίας σακούλα φιλτραρίσματος Micron Magic HEPA η οποία δεν ανακυκλώνει στον αέρα την σκόνη που μαζεύει, σε αντίθεση με τις συνηθισμένες οικιακές σκούπες. Γίνεται επανάληψη της διαδικασίας όσες φορές χρειαστεί ώστε να απομακρύνουμε όλο το μικροβιακό φορτίο.


 

Απολυμαίνοντας φυσικά

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι γνωστή για τις ευεργετικές τις ιδιότητες όσο αναφορά την μείωση των μικροβιακών φορτίων και των παθογόων οργανισμών οι οποίοι ευνοούνται όπου επικρατούν συνθήκες υγρασίας και υψηλής θερμοκρασίας. Εφαρμόζοντας την UVC ακτινοβολία – και στις δύο πλευρές του χαλιού, επιτυγχάνουμε 2,5 φορές πιο γρήγορα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο, από ότι με την έκθεση στον ήλιο, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο τα χρώματα και τα υλικά  του χαλιού.

 

Φινίρισμα του χαλιού

Για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, μετά τον καθαρισμό, χτενίζουμε το χαλί προς τη φορά του πέλους με ειδική βούρτσα. Στα χειροποίητα χαλιά το χτένισμα γίνεται αφού πρώτα ψεκάσουμε με ουδέτερο απολυμαντικό εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Φ ή  λευκό ξύδι, για αναζωογόνηση, απολύμανση και  ζωντάνεμα των χρωμάτων  του χαλιού .

   

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις προσφορές και τα νέα μας!